Departamente

Departamentul de Activități Academice

Deosebit prin natura sa de celelalte departamente ale Organizației Studenților Chimiști, Departamentul de Activități Academice are menirea de a apropia Organizația și voluntarii de mediul academic menținând o strânsă colaborare cu cadrele profesorale ale Facultății de Chimie și Inginerie Chimică și ale Universității „Babeș-Bolyai”. Acest lucru este realizat prin promovarea perpetuă a unui comportament academic și susținerea îmbinării performanțelor științifice cu cele extracurriculare.

Mândria acestui departament este Conferința Internațională „Studenți pentru studenți”, proiect care în anul 2015 va sărbători 12 ani de activitate și care adună anual cei mai buni tineri cercetători din domeniile chimiei și ingineriei chimice, oferindu-le un cadru internațional în care își pot prezenta rezultatele de cercetare.

Departamentul Financiar

Departamentul financiar se ocupă cu atragerea colaboratorilor, dar şi cu întreţinerea, consolidarea şi continuarea relaţiilor pe care Organizația Studenților Chimiști le-a format în anii precedenţi. Astfel, suntem mândri că de-a lungul anilor O.S.C-ul s-a bucurat și se bucură în continuare de sprijinul a numeroase firme din domeniul chimiei şi ingineriei chimice, cum ar fi: BASF, Emerson, Romtech, Nitech etc.

Membrii acestui departament caută în mod constant posibili colaboratori, promovând proiectele Organizației şi obţinând sponsorizări care reușesc să îmbine interesele colaboratorilor cu cele ale Organizaţiei. Astfel, cei care fac parte din departamentul financiar au posibilitatea de a dobândi cunoştinţe variate din domeniul vânzărilor şi marketingului, cunoştinţe despre comunicare eficientă şi media, dezvoltând şi abilităţi de negociere şi persuadare.

Proiectul central al acestui departament este „Balul Bobocilor Chimişti”, care vine cu un aer proaspăt în fiecare an şi prin care reușim să punem în evidență creativitatea și imaginația studenţilor Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică.

Departamentul Media&PR

Se ocupă atât de imaginea O.S.C cât şi de promovarea acesteia şi a proiectelor organizaţiei în rândul studenţilor din Cluj-Napoca.

Numerele de magie ce au loc în acest departament sunt realizate de o echipă formată din oameni creativi şi atenţi la detalii care încearcă să îmbine culorile şi cuvintele într-un mod cât mai plăcut pentru a reuși să transmită un mesaj corect și puternic.

Pentru membrii acestui departament cel mai de preţ lucru este răbdarea, pentru că ajungi să lucrezi la realizarea unui design pentru un proiect şi zile întregi în care vei avea parte de ore nesfârşite de brainstorming și frustrări, dar la final îți dai seama că a meritat să treci prin toate acestea pentru că ai dus la bun sfarşit acel lucru și deoarece toate întregesc latura creativă a acestui departament. Motto-ul care ne definește ca departament este:

media

Departamentul Resurse Umane

Departamentul de Resurse Umane existent în cadrul Organizaţiei Studenţilor Chimişti a rezultat prin contopirea a două departamente: cel de Resurse Umane deja existent şi cel de Relaţii Interne-Externe. Astfel, în prezent, înlesnim comunicarea interdepartamentală, intradepartamentală și interorganizaţională.

Cu alte cuvinte, departamentul nostru se poate mândri cu o implicare crescută în diverse proiecte (la nivelul organizaţiei/facultăţii/oraşului Cluj-Napoca), o diversitate de

task-uri ce ne pun la încercare mereu, un “networking” impresionant, un volum mare de idei noi, creativitate, seriozitate, spontaneitate, atenţie pentru detalii şi multe altele.

Suntem responsabili de campania de recrutare, de menținerea unei motivații crescute în rândul voluntarilor prin organizarea de teambuilding-uri, dar și de proiectele sociale ale Organizației.