Conferința „Studenți pentru Studenți”

Considerat de voluntarii O.S.C. cel mai amplu proiect organizat de aceștia, Conferința Internațională „Studenți pentru Studenți” este organizată anual cu sprijinul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, având drept scop promovarea tinerilor cercetători din domeniile chimiei și ingineriei chimice, atât pe plan național cât și internațional.

Din cei 24 de ani de existență, Organizația Studenților Chimiști a coordonat conferința timp de 12 ani, fiind unic organizator al acesteia, dar susținând mereu progresul și vocația instituției, a Facultății. Dacă la început se desfășura sub forma unei sesiuni de comunicări locale, de-a lungul timpului proiectul a luat amploare, în prezent fiind una dintre cele mai importante conferințe pentru studenți, la nivel național. Odată cu trecerea anilor am început să atragem tot mai mulți participanți din străinătate, astfel că, începând cu ediția a VI-a, întregul program se desfășoară în limba engleză.

În cadrul acestui proiect, voluntarii au ocazia de a se dezvolta din punct de vedere profesional, prin interacțiunea cu participanții conferinței, prin lecturarea materialelor aduse de aceștia sau chiar prin participarea directă în concursul de lucrări. La nivel de dezvoltare personală, voluntarii învață să fluidizeze și să asigure buna desfășurare a unui proeict care îmbină limbi, temperamente și culturi diferite.

 

Accesează www.studentsforstudents.ro, site-ul oficial al Conferinței Internaționale “Studenți pentru Studenți”!